23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

Mrt

Okulumuz tüm sınıfların katılımı ile 05/03/2024 tarihinde deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.Tüm sınıf ve şubelerin çıkışları planlanarak siren sesine bağlı olarak çök kapan tutun ve ardından tahliye işlemine başlanan sınıflar iki buçuk dakikada hiç bir problem yaşanmadan okulu tahliye etmişlerdir.

Ara

Journet to stem and art isimli eTwining projenin sıfır atık etkinliği kapsamında 2/D öğrencileri öğretmenleri Elvin Akçalı rehberliğinde artık malzemelerden oluşturdukları materyallerini okulda diğer sınıf arkadaşlarına sergilediler.Sergide kullandıkları malzemeleri nasıl değerlendirdiklerini anlattılar.

Ara

Okulumuzda gerçekleştirilen 15 Temmuzz etkinlikleri kapsamında okul gazatesi hazırlandı.Darbe girişiminin 6. yılında tüm şehitlerimizi saygı ne minnetle anıyoruz.

Kas

İlkokul çağındaki çocuklara yönelik hazırlanan Yavru TEMA Eğitim Programı 1-2. sınıflar ve 3-4. sınıflar olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Program çocukların doğada zaman geçirmeleri, bol bol gözlem yapmaları, doğayı tanımaları ve keşfetmeleri için hazırlandı.Okulumuz 2/D sınıfı öğrencileri öğretmenleri Elvin Akçalı ile Tema gönüllüsü olarak doğaya katkıda bulunmak adına etkinliklerde bulunmanın ilk adımını attılar.Tema İlçe koordinatörü Hüseyin Gündüz'ün bilgilendirme ve açıklamalıyla gönderilen materyallere sahip olan 2/D sınıfı öğrencileri Tema gönüllüsü oldular.

Ekm

Cumhuriyetin 100. yılı okulumuzda çeşitli gösteriler,okunan metinler,şiirler ve etkinliklerle coşku ve heyecanla kutlanmıştır.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Şavaşı'mızın zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurluir şekilde, özgürce düşünebilen, eşit hakları olan birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.

Ekm

2023 yılı codeweek etkinlikleri kapsamında 2/D sınıfı Cumhuriyetin 100. yılı için kodladı.Öğretmenleri Elvin AKÇALI rehberliğinde temel kodlama etkinlikleri ile kod haftasına katılan öğrenciler kodlama temelini alarak bir başlangıç yaptılar.Codeweek platformuna kod ile yapılan etkinlik kayıtları ve etkinliklerin tamamlanması neticesinde 2/D sınıfı kod haftası sertifikasına da sahip oldu.

Ekm

2/D sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Elvin akçalı ile birlikte yürütecekleri stem ve sanatsal etkinliklerin yer alacağı eTwinning projesi başladı.Romanya ve İtalya'dan ortak öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen proje çeşitli etkinliklerle devam edecektir.